Гостовање колега из Аустрије

У недељи од 9. до 13.5.2002, наша школа је угостила колеге из аустријске школе Мителшуле 2 из Вергла, као део њиховог Еразмус пројекта „Повезани наставници – повезане школе”. Гостовање директора Катрин Хаун и њене две колегинице, Серенај Динцер и Јулије Онерхоленцер, уследило након што су наше колеге, Бојана Томић, Славица Митровић и Мирослав Миленковић, посетили њихову основну школу, такође у оквиру нашег Еразмус пројекта посматрања на радном месту „Повезани наставници – боље школе”.

 

Током петодневног боравка, колегинице из Аустрије посетиле су 17 часова редовне наставе у сва три објекта, присуствовале консултацијама на тему ИОП програма, рада у специјалном одељењу, учешћу наше школе и могућностима које пружа еТвининг платформа, коришћењем дигиталних алата у настави, радне посете наших колега Шпанији (такође у оквиру Еразмус+ програма) и презентацији рада електронског дневника. За њих је организован пријем у општини Вождовац.

 

Ван часова, у слободно време, са колегиницама смо организовали дружење и посету знаменитостима Авале и Београда. Колеге и гошће су уживали у знаменитостима авалског краја (пешачка стаза од школе до Сакинца, Торањ, црква Светог деспота Стефана, Студентско одмаралиште Радојка Лакић, Стари Мајдан, Еко-парк), а посетили су и Аду Циганлију, Гардош и земунски кеј, Калемегдан, Скадарлију, споменик Васи Чарапићу, Саборну цркву, храм Светог Саве, Ташмајдан, цркву Светог Марка, Андрићев венац и Савску променаду.

 

Неколико наших талентованих ученика дало је подршку тиме што су помогли конверзацију наших колега и гошћи на енглеском језику. Похвале за Анђелу Гавриловић 7/1, Ању Гаврић 7/1, Даринку Вучићевић 7/1, Вука Хаџића 5/1, Александра Станојевића 7/2 и Невена Рашевића 7/2.

 

Утисци гошћи су изузетно позитивни у сваком погледу. Нарочито су истакле пријатну атмосферу колегијалности у школи, мотивисаност и преданост наставника према послу, учешће ученика у превођењу, знање наших ученика из разних предмета и њихову активност на часовима,организацију активности у три објекта, однос наставника према деци, а нарочито их је одушевило што цела одељења свесрдно певају на часовима музичке културе.

Маја Хаџић

 

Руководилац Тима за међународне пројекте