Представљање ОШ „Васа Чарапић“ на Сајму образовања

Наша школа, која је препозната по високом квалитету рада, је на позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја имала прилику да представи део својих активности.

Сајам образовања је свечано отворила министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Након отварања министарка је заједно са песником Љубивојем Ршумовићем разговарала са ученицима.

Наш ученик, Александар Вилендечић, је одсвирао одабрану композицију на виолини и тиме приказао своје изврсно музичко умеће.

Магдалена Ивановић, ученица петог разреда, рецитовала је песму нашег познатог песника, Љубивоја Ршумовића, а након тога je Лана Вељковић говорила стихове из ауторске збирке под називом „Корак испред снова“.

Наши ученици су приказали и неке од старих дечијих игара из књиге „Заврзани“, коју је написала Светлана Здравковић, учитељица ОШ „Васа Чарапић“ у пензији.

Део ученика је представио једну од активности из пројекта „Обогаћени једносменски рад“, у којој се на занимљиве начине комбинују математика и шах.

На штанду Министарства просвете је приказана и презентација у којој су предстаављене активности школе из домена примера добре праксе, школских успеха, хуманитарних активности и инклузивне праксе, сарадње школе на државном и међународном нивоу, издавачке делатности школе, као и еколошких активности.

Представљање школе је имало сјајан одјек у широј јавности, те је у складу са тиме испраћено и у медијима.

Предстање ОШ „Васа Чарапићˮ на Сајму образовања и наставних средстава (politika.rs)

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ОШ „ВАСА ЧАРАПИЋ“ НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА 2023. – Gradska opština Voždovac (vozdovac.rs)

Slavica Đukić Dejanović: Škole su mesta razvoja vrlina i pozitivnih vrednosti (tanjug.rs)