Обележавање 150 година постојања ОШ “Васа Чарапић”

Ове године ОШ “Васа Чарапић” прославља Дан школе с посебном радошћу јер обележавамо и 150 година дугу традицију постојања школе.

Сада већ давне 1873. године отворена је прва школа, која је била скромна по величини и имала је само једног учитеља. Почетком 20. века мештани препознају велики значај образовања и значајним доприносима кроз добровољне прилоге, уз средства добијена продајом старе зграде, граде нову школску зграду која је у већој мери могла да испрати растуће потребе за образовањем деце из окружења школе. Коначно, 1984. године матична школа добија свој данашњи изглед и с тиме и могућност да испрати потребе савремених токова образовања, заједно са ИО у Зуцу и Пиносави.

С обзиром на то да прослављамо важан јубилеј припремљен је богат програм којем ће бити посвећена последња недеља новембра.

У понедељак 27.11.2023. године ће бити организован концерт за ученике школе.

 Следећег дана, у уторак 28.11.2023. предвиђено је да делегације састављене од ученика, наставника и управе школе положе цвеће на две локације на којима се налазе споменици Васи Чарапићу, на Авали и код Народног позоришта у Београду. Ученички хор ће извести и једну музичку тачку при полагању цвећа код споменика у близини Народног позоришта.

У среду 29.11.2023. године ће бити  уприличена свечана приредба у амфитеатру школе од 17 часова. Имаћемо прилике да чујемо обраћање директора школе. На репертоару је низ разноврсних музичких и плесних тачака, рецитал, као и драматизација.

Такође, у четвртак, 30.11.2023. године биће организована и трибина на којој ће гости бити некадашњи ученици школе који су се професионално остварили на високом нивоу и као такви могу бити узори и инспирација нашој деци да истрају на путу образовања.

Позивамо заинтересоване мештане да поделе радост овог важног јубилеја са нама и присуствују приредби у среду 29.11.2023. од 17 часова и трибини 30.11.2023. са почетком од 17 часова.